Nationale Sluitingsprijs

Zoek
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Nederlands

Reglementen
Technische Gids Nederlands

Bijzonder Wedstrijdreglement

Artikel 1. Organisatie
De 83ste Nationale Sluitingsprijs wordt georganiseerd door Sportkomiteit Putte-Kapellen vzw, volgens de reglementen van de UCI op dinsdag 11 oktober 2016.

Artikel 2. Type wedstrijd
De wedstrijd is voorbehouden aan de renners “Heren Elite” en is ingeschreven op de kalender “UCI Europa Tour” Continentale kalender). De wedstrijd is geklasseerd in “ME 1.1”. Conform aan het UCI reglement worden volgende punten toegekend voor het UCI Continentaal Hommes Elite klassement:
 

Artikel 3. Deelname
Volgens artikel 2.1.005 van het UCI reglement kunnen volgende ploegen deelnemen aan de wedstrijd: UCI Pro Teams, Continentale Professionele Teams, Continentale ploegen en nationale ploegen. Het aantal renners per ploeg bedraagt min. 5 en max. 8 renners.(art. 2.2.003)

Artikel 4. Permanentie
De permanentie bij de start is op dinsdag 11 oktober 2016 van 9.00 uur tot 11.00 uur te Kapellen, zaal Den Biz, Eikendreef 3
Bevestiging van de inschrijving en het afhalen van de rugnummers dienen te gebeuren op maandag 10-10-2016 tussen 15:30 en 16:45 uur. Den Biz – Eikendreef 3, 2950 Kapellen.
De vergadering van de ploegleiders, georganiseerd volgens artikel 1.2.087 van het UCI reglement, in aanwezigheid van het college van wedstrijdcommissarissen, vindt plaats om 17:00 uur in zaal Den Biz, Eikendreef 3, 2950 Kapellen.

Artikel 5. Radio Tour
De wedstrijdinformatie wordt uitgezonden via Radio Tour op de frequentie: 164.63125 MHz- Intern op frequentie: 168.596875-1

Artikel 6. Neutrale wagens
Het Team Shimano staat in voor de neutrale wagens.

Artikel  7. Tijdslimiet
Iedere renner die de aankomst overschrijdt met een achterstand die groter is dan 8% van de tijd van de winnaar, wordt niet in het klassement opgenomen. In geval van uitzonderlijke omstandigheden en na overleg tussen het college van commissarissen en de organisator kan hiervan afgeweken worden.

Artikel  8. Veiligheid
De deelnemers en de toegestane volgers zijn verplicht alle aanwijzingen van officials en federale politie onmiddellijk op te volgen.
De persfotografen op de motor en aan de aankomst dienen de reglementaire kazuifels te dragen.

Artikel  9. Prijzenbarema
Totaal prijzenbedrag: 14.477 euro.Artikel 10. Napoleon Games Cycling Cup.
Nationale Sluitingsprijs Putte-Kapellen is een wedstrijd in het kader van de Napoleon Games Cycling Cup Beker van België. De Napoleon Cycling Cup Beker van België, Coupe de Belgique is open voor alle wegploegen geregistreerd bij de UCI(Worldtour, Pro-continentaal,Continentaal).
Algemeen klassement: Volgende punten worden toegekend aan de eerste 20 renners.

Ploegenklassement: De eerste drie renners van elke ploeg worden weerhouden. Het klassement wordt opgemaakt op basis van de optelsom van de eigenlijk behaalde resultaten.

Jongerenklassement: Punten worden toegekend aan de eerste 10 renners op basis van de reële plaats in de wedstrijd:

Tussensprinten:  9° - 10° - 11° ronde
Berendrecht

Artikel  11.Medische controle – antidopingcontrole
De medische controle vindt plaats bij Kin. Paul Van Loon, Puttestraat 55, 2940 Stabroek-Putte op 250 meter van de aankomst. De antidopingreglementering van de UCI alsook de Belgische en Vlaamse antidopingreglementering zijn van toepassing.

Artikel 12. Huldigingceremonie
1.Conform artikel 1.2.112 van UCI reglement worden volgende renners verzocht zich binnen maximum 5 minuten na hun aankomst naar het podium te gaan: de eerste drie geklasseerde renners van de wedstrijd.
2. de 3 leiders van de 3 klassementen van de “Napoleon Cycling Cup”

Artikel  13. Straffenbarema
Het straffenbarema van de UCI is het enige dat van toepassing is.

Artikel  14. Persintervieuws  en huldiging
De winnaar en zijn sportbestuurder worden verzocht na de medische controle naar de perszaal te gaan voor interviews.
De perszaal bevindt zich Dienstencentrum  ’t Ertbrandje, Ertbrandstraat 239, 2940 Stabroek-Putte..

Artikel 15.Milieu
Renners en volgers moeten zich in alle omstandigheden verantwoord gedragen me betrekking tot het milieu en de ter zake geldende wettelijke bepalingen respecteren.


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu